Още петима британски министри подадоха оставки. Така общо 27 министри и

...
Още петима британски министри подадоха оставки. Така общо 27 министри и
Коментари Харесай

Джонсън в криза. Министри продължават да напускат


Още петима британски министри подадоха оставки. Така общо 27 министри и държавни сътрудници напуснаха и заявиха, че нямат доверие на премиера.

Вчера подадоха оставки две основни фигури - министърът на финансите и министърът на опазването на здравето. Само през днешния ден си потеглиха още петима, измежду които министрите не културата, образованието, бизнеса и районното ръководство. Борис Джонсън съобщи, че ще назначи нови министри и продължава да ръководи.

Въпреки огромното неодобрение и напън да се отдръпна, Борис Джонсън съобщи решително, че няма такива планове.

„ Честно казано, господин ръководител, работата на един министър председател, когато му е дадена в тежък миг, е да продължи напред. Точно това считам да направя ”, сподели той.

Критиките надалеч не са единствено от опозицията. Към министрите, които напуснаха и оповестиха, че нямат доверие на Борис Джонсън, се причисляват десетки депутати на ръководещата партия. Те считат, че Джонсън се е компрометирал в очите на гласоподавателите и личните си сътрудници.

„ Подходът на премиера към ръководството основава същинска поточна линия за непрестанни проблеми, които сковават ръководството. Днес го апелирам отново - направете достойната стъпка. Поставете богатството на нацията над личните си ползи. Невъзможно е това държавно управление да продължи да работи ”, сподели Дейвид Дейсвис - съпартиец на Джонсън в Консервативната партия.

Поредният скандал е поради някогашния началник в Консервативната партия Крис Пинчър. Въпреки че знаел, че редица мъже, както от партията, по този начин и инцидентни жители, са подали недоволства против него, че ги е опипвал и тормозил с неприлични оферти, Борси Джонсън го назначил за началник на болшинството в Народното събрание. После излъгал, че не е знаел за сигналите. По улиците на столицата разделянето беше сходно на това в Народното събрание.

„ Не знаят какво вършат. Пълен безпорядък царува в това държавно управление. Борис да си върви ”, разяснява Джо Паркър - шеф на строителна компания.

„ Мисля, че би трябвало да остане на поста. Свърши отлична работа с Brexit и пандемията. Сега се оправя чудесно с казуса в Украйна. Всеки има недостатъци, само че при него мощните страни са повече ”, разяснява Ричард Шустър, който е банкер.

„ След оставките на Джавид и Сунак, би трябвало и Джонсън да си върви. В един миг идва допълнително ”, счита Киран Синг - капиталов управител.

„ Нека остане. Той е изправен пред редица проблеми, от които други хора абдикираха. Много избират да го подлагат на критика, само че те дали щяха да свършат по-добра работа? ”, запита Деби Линг - шефка на постройка.

Така въпросът остава. След като сходно на абсурда с тържествата по време на карантина Борис Джонсън самичък сътвори настоящия проблем, идващите седмици ще покажат ще успее ли още веднъж да се измъкне и да резервира поста.

По информация на.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР